Короп запечений

Не знаю, чи є шось смачніше за свіжоспійманого сома, запеченого у фользі у багатті, але запечений короп – достойна йому конкуренція))

 

img_20170228_194825

Запеченням риби у нас завідує чоловік, так що ось вам його рецепт. Замість коропа можна взяти ляща – це теж дуже смачно.

Потрібно:

  • Короп, або лящ – 1,5 – 2 кг

  • Цибуля – 1 велика

  • Сметана – 100 грам

  • Масло вершкове – 50 грам

  • Сіль

Приготування

Рибу чистимо і потрошимо.

 

img_20170228_164714

 

Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.

 

Рибу фаршируємо (напихаємо) цибулькою і кількома шматочками вершкового масла.

 

На деко стелимо пергамент. На пергамент викладаємо рибку.

 

Робимо ножем кілька надрізів на тому бочку риби, що догори.

 

У надрізи вкладаємо скибочки вершкового масла.

 

img_20170228_171408_1

 

Ставимо у розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 – 200 градусів приблизно 1,5 години.

 

Виймаємо рибу на деко з духовки. За допомогою ложки змащуємо рибку сметаною.

 

Повертаємо до духовки на 15 – 20 хвилин.

 

Залежно від ваги риби і особливостей вашої духовки, будь ласка, перевіряйте рибу на готовність перед вживанням – вона має буде добре пропеченою!

 

img_20170228_193701_1

 

Чудово смакує і гарячою, і холодною.

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *