Курячий суп з кльоцками

Курячий суп з кльоцками

Курячий суп з кльоцками стане відмінним варіантом смачної і поживної страви на щодень. Усі продукти для рецепту доступні, незалежно від сезону, і належать до бюджетної категорії.

Курячий суп з кльоцками

Важливо розуміти, що кльоцки — це не галушки. Тут інше тісто, інший метод роботи з ним, до того ж кльоцки значно менші за розміром. Вважається, чи чим дрібніші кльоцки, тим вищий рівень майстерності кухаря, що їх готував. Тому, вкидаючи кльоцки варитися, використовуються чайні ложечки. А тісто набирається лише на самий краєчок. Тоді другою ложечкою ми те тісто знімаємо і вкидаємо у бульйон. Загалом цей рецепт розрахований на трилітрову каструлю.

Потрібно на курячий суп з кльоцками:

  • Курячі стегенця — 3 штуки
  • Картопля — 3-4 середнього розміру
  • Морква — одна середня, одна маленька
  • Цибуля — одна середня, одна маленька
  • Молоко — 50 мл
  • Яйця — одне
  • Борошно — 5 столових ложок з гіркою
  • Олія — 2 столових ложки
  • Перець чорний горошок, лаврове листя
  • Сіль

Приготування

З курячих стегенець, маленької моркви і маленької цибулі варимо бульйон за цим рецептом.

Коли бульйон готовий, виймаємо з нього курку, даємо вистигнути. Виварені морквину і цибулину викидаємо.

З моркви і цибулі, які залишилися, робимо засмажку. Овочі чистимо, моркву натираємо, цибулю нарізаємо маленькими кубиками. У сковороду наливаємо олію, викладаємо посічену цибулю. На невеликому вогні обсмажуємо до прозорості. Це 5-6 хвилин. Тоді додаємо терту моркву. Обсмажуємо, перемішуючи, до золотистості цибулі і м’якості моркви.

Очищену картоплю нарізаємо невеличкими кубиками, десь 2 на 2 см. Куряче м’ясо оббираємо з кісток, розбираємо руками або нарізаємо ножем на частинки, які буде зручно їсти.

Додаємо у помірно киплячий бульйон картоплю, курку і засмажку. Доводимо до кипіння, але не даємо перекипіти — зразу прибираємо вогонь до найменшого. Готуємо під привідкритою кришкою 15 хвилин.

Поки вариться основна частина курячого супу, робимо тісто на кльоцки. У миску вбиваємо яйце, підсолюємо, легенько збиваємо виделкою. Додаємо молоко, перемішуємо. Тоді вводимо борошно і змішуємо тісто до однорідної консистенції густої сметани.

Коли мине 15 хвилин варіння, заправляємо суп кльоцками, як було описано вище: кінчиком чайної ложки набираємо тісто, іншою ложкою знімаємо прямо в каструлю. Після того, як усі кльоцки опиняться в супі, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до найменшого і готуємо ще 5-7 хвилин під привідкритою кришкою.

Вимикаємо вогонь, щільно накриваємо страву кришкою, даємо трохи настоятися. Перед подачею, за бажанням, посипаємо посіченою петрушкою або іншою зеленню.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *