Не знаю, чи є шось смачніше за свіжоспійманого сома, запеченого у фользі у багатті, але запечений короп – достойна йому конкуренція))
Запеченням риби у нас завідує чоловік, так що ось вам його рецепт. Замість коропа можна взяти ляща – це теж дуже смачно.
Потрібно:
-
Короп, або лящ – 1,5 – 2 кг
-
Цибуля – 1 велика
-
Сметана – 100 грам
-
Масло вершкове – 50 грам
-
Сіль
Приготування
Рибу чистимо і потрошимо.
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
Рибу фаршируємо (напихаємо) цибулькою і кількома шматочками вершкового масла.
На деко стелимо пергамент. На пергамент викладаємо рибку.
Робимо ножем кілька надрізів на тому бочку риби, що догори.
У надрізи вкладаємо скибочки вершкового масла.
Ставимо у розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 – 200 градусів приблизно 1,5 години.
Виймаємо рибу на деко з духовки. За допомогою ложки змащуємо рибку сметаною.
Повертаємо до духовки на 15 – 20 хвилин.
Залежно від ваги риби і особливостей вашої духовки, будь ласка, перевіряйте рибу на готовність перед вживанням – вона має буде добре пропеченою!
Чудово смакує і гарячою, і холодною.
Смачного!