Котлети

Я зрозуміла, що старішаю, коли мені вперше вдалися котлети:)

 

img_20170202_212232

 

Так, напевне, це смішно. Але факт лишається фактом.

 

І хоча моїм котлеткам ще далеко до ідеалу, їсти їх вже можна, не боячись за своє здоров’я. До того ж вони виходять справді смачними.

 

А все завдяки кільком маленьким секретам, про які ви, скоріш за все, знаєте.

 

Втім, я все одно ними поділюся. Про всяк випадок 😉

 

Потрібно:

  • Фарш свинячий або свино-яловичий – 500 грам

  • Цибуля – 1 велика

  • Яйце – 1 велике

  • Половина кунцівської булочки (або трохи більше, як хтось недожер)

  • Сіль, перець

Приготування

 

Шматок булочки замочуємо у теплому молоці хвилин на 20.

 

img_20161222_145051

 

Цибулю чистимо і дрібно-дрібно нарізаємо, або подрібнюємо у блендері, або натираємо на терці.

 

img_20161222_145036

 

У фарш додаємо цибулю, гарно віджату булочку, вбиваємо яйце.

 

Солимо, перчимо за смаком.

 

Фарш ретельно вимішуємо рукою до однорідності. Я іноді ще й по ньому люблю гарненько постукати кулачком – щоб був більш пухкенький.

 

img_20161222_150308

 

Долоні трохи змочуємо у воді.

 

Формуємо котлетки – хто які любить за формою і розміром.

 

img_20161222_151142

 

Викладаємо котлетки на розігріту сковороду з олією.

 

Обсмажуємо на середньому вогні хвилин п’ять.

 

Перевертаємо, з іншого боку теж хвилин п’ять обсмажуємо.

 

Зменшуємо вогонь до маленького. Доливаємо у сковороду з чверть склянки теплої води.

 

Накриваємо кришкою і тушкуємо 15 – 20 хвилин, залежно від товщини котлет.

 

Готові котлетки викладаємо на тарілку, поливаємо соусом зі сковороди. За бажанням, присипаємо зеленню.

 

2

 

Подаємо на стіл гарячими.

 

Або тишком-нишком тягнемо з холодильника вночі – холодні теж смакують те що треба;)

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *