Я зрозуміла, що старішаю, коли мені вперше вдалися котлети:)
Так, напевне, це смішно. Але факт лишається фактом.
І хоча моїм котлеткам ще далеко до ідеалу, їсти їх вже можна, не боячись за своє здоров’я. До того ж вони виходять справді смачними.
А все завдяки кільком маленьким секретам, про які ви, скоріш за все, знаєте.
Втім, я все одно ними поділюся. Про всяк випадок 😉
Потрібно:
-
Фарш свинячий або свино-яловичий – 500 грам
-
Цибуля – 1 велика
-
Яйце – 1 велике
-
Половина кунцівської булочки (або трохи більше, як хтось недожер)
-
Сіль, перець
Приготування
Шматок булочки замочуємо у теплому молоці хвилин на 20.
Цибулю чистимо і дрібно-дрібно нарізаємо, або подрібнюємо у блендері, або натираємо на терці.
У фарш додаємо цибулю, гарно віджату булочку, вбиваємо яйце.
Солимо, перчимо за смаком.
Фарш ретельно вимішуємо рукою до однорідності. Я іноді ще й по ньому люблю гарненько постукати кулачком – щоб був більш пухкенький.
Долоні трохи змочуємо у воді.
Формуємо котлетки – хто які любить за формою і розміром.
Викладаємо котлетки на розігріту сковороду з олією.
Обсмажуємо на середньому вогні хвилин п’ять.
Перевертаємо, з іншого боку теж хвилин п’ять обсмажуємо.
Зменшуємо вогонь до маленького. Доливаємо у сковороду з чверть склянки теплої води.
Накриваємо кришкою і тушкуємо 15 – 20 хвилин, залежно від товщини котлет.
Готові котлетки викладаємо на тарілку, поливаємо соусом зі сковороди. За бажанням, присипаємо зеленню.
Подаємо на стіл гарячими.