Запечені курячі гомілки

Чи всі переваги запечених запчастин курки над смаженими ви знаєте?

 

img_20161214_184839

 

Найважливіші власне для мене:

 

  • Запечене в духовці будь-що корисніше за це будь-що смажене

  • Те, що запікається, не потрібно постійно перевертати

З приводу першого, думаю, й так усе зрозуміло.

 

Щодо другого – так, час від часу тре’ таки зазирати в духовку із перевіркою: щоб не підгоріло;)

 

Але після –енної кількості спроб приходить досвід – і вже можеш за запахом з кухні визначити, чи не горить їжа:)

 

Знову ж таки, якщо у вас нежить, – на ніс покладатися не варто))

 

Щоб зробити смачні запечені у духовці курячі гомілки, нам

Потрібно:

  • Курячі гомілки – 6 штук

  • Майонез – 3 столові ложки

  • Гірчиця – 2 чайні ложки

  • Сіль

  • Спеції «для курки», або: червоний перець, куркума, паприка

  • Олія соняшникова – 1 столова ложка

Приготування

Курячі гомілки миємо, кладемо у каструльку або подібну ємність. Заливаємо теплою водою. Ставимо у холодильник на годинку.

 

img_20161214_130800

 

Це для того, щоб вода увібрала у себе ті речовини з курки, які нашому організмові геть не потрібні.

 

Виймаємо гомілки з холодильника, ще раз ретельно промиваємо під проточною водою. Підсушуємо. Знову кладемо у ту каструльку (її теж бажано помити і витерти:)).

 

Тепер готуємо «маринад».

 

В окремій мисочці змішуємо майонез із гірчицею до однорідної маси.

 

Туди ж всипаємо по чайній ложці куркуми і паприки (можна й трохи більше), дрібку червоного перцю.

 

Якщо ж у вас готова «приправа до курки», додайте замість цього десь столову ложку цієї приправи. Бажано, щоб вона не містила солі (перечитайте уважно, що написано на упаковці).

 

Усе це ретельно перемішуємо до однорідної маси.

 

img_20161214_163537

 

Гомілки у каструльці солимо за смаком (як у вас приправа біла з сіллю, то соліть у 2 рази менше, ніж звичайно, як мінімум).

 

Тепер виливаємо у каструлю з гомілками отриманий соус-маринад і перемішуємо рукою. Щоб кожна гомілочка гарненько змастилася сумішшю.

 

img_20161214_164102

 

Відправляємо маринуватися у холодильник ще хвилин на 20.

 

Якщо у вас така ж древня духовка, як і в мене, – хвилин через 10 вже вмикайте її. Нехай прогріється, поки ми туди-сюди.

 

Дістаємо гомілки з холодильника і викладаємо у змащену олією форму для запікання чи на деко.

 

img_20161214_170128

 

Тепер відправляємо майбутню смакоту у розігріту духовку (середній вогонь) на 50 – 60 хвилин.

 

Готові гомілки легко проштрикуватимуться виделкою, матимуть золотисту скоринку.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *