Печінковий торт

Печінковий торт

Якось я здуріла…  І вирішила до якогось свята приготувати коханому… 

…печінковий тортик.

Сама я цей тортик не те шоб терпіти не могла. Кілька разів у гостях спробувала – не сподобалось. Тому й ніколи його не готувала – занадто багато клопоту заради страви, яку не їстиму.

Але в той день щось на мене таки найшло. Знайшла на одному із своїх улюблених сайтів рецептик і пішла в супермаркет скуплятися. Добре, що блендер в мене тоді ще працював ))

Рецепт – чудовий, тортик вийшов – пальчики оближеш, але певний час на кухні усе ж таки доведеться постирчати. Втім, воно того варте – з’їли ми той тортик майже одразу.

печінковий торт1

 Потрібно:

  • 700 грам яловичої печінки (я брала курячу – вийшло дуже ніжно)
  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 100 грам борошна
  • 200 грам цибулі
  • 200 грам моркви
  • 3 зубчики часнику
  • Майонез
  • Олія
  • Сіль 
печінковий торт2

 Приготування

Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо середній терці.

Обсмажуємо цибулю на олії (я смажила, пока цибуля не стала прозорою). Додаємо туди ж моркву, і усе гарненько обсмажуємо.

Цей процес вимагатиме певного часу. Я б рекомендувала смажити на вогні, трохи більшому за середній, і часто перемішувати.

Під кінець процесу кількість цибулі і моркви помітно зменшиться. Обсмажена суміш стане м’якою і буде дуже приємно пахнути.

Тепер додайте у майонез (я використала склянку чи навіть більше) вичавлений через часникочавилку часник і гарненько перемішайте.

Сиру курячу печінку гарно промийте, а яловичу – ще й звільніть від плівки. Потім перемеліть печінку у блендері або через м’ясорубку.

Додайте яйця і добре перемішайте (я використовувала блендер). Тепер долийте молоко і знову перемішайте.

У суміш додайте необхідну кількість борошна, сіль, перемішайте (я, знову ж таки, користувалася блендером).

Сковорідку потрібно змастити олією і розігріти. Але не занадто.  Смажимо печінкові млинці, як звичайні. Але трохи довше – з кожного боку приблизно по 5 хвилин, на середньому вогні.

Мають перегортатися без ускладнень. Я брала широку лопатку. Головне – не поспішати і робити усе спокійно.

Під час смаження я викладала готові млинці на одну тарілку, а на іншій вже формувала тортик із тих, що трохи охололи. Але вони все одно мають бути теплими.

Отже, теплий млинець змащуємо майонезом, і на ньго викладаємо певну кількість смаженої з цибулею моркви. Дивіться, щоб начинки вистачило. Накриваємо наступним млинцем. І так, шар за шаром, викладаємо усі млинці.

Можна прикрасити за бажанням – нижче варіанти прикрашання з просторів інтернету.

Бажано, щоб тортик настоявся – я на півгодини запхала його у холодильник 🙂

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *